Rådgivende ingeniører


Ansat hos INSUCO

Fra professionel musiker til sporingeniør hos INSUCO

Det er noget af et brancheskift Rasmus Schjærff Kjøller har foretaget, inden han blev ansat hos INSUCO som ingeniør, først som studentermedhjælper og nu som fast ansat. Inden han blev ingeniør, turnerede han rundt i verden med sit instrument, klassisk harmonika, eller som han selv er vokset op med at kaldet det: Accordeon.

Han har en Solisteksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, og havde sin afslutningskoncert to uger inden han blev tvillingefar. Herimellem nåede han at være dommer i en konkurrence i Italien og spille koncerter i Danmark og tog umiddelbart efter til Tyskland og Holland på turné. Der var fart over feltet. Turnélivet og livet som familiefar til nyfødte tvillinger var dog to yderpoler, der umiddelbart var svært forenelige.

Rasmus siger: ”Jeg oplevede at det var vigtigt for mig personligt at kunne være derhjemme sammen med min kone og mine børn. Jeg oplevede ikke at det liv jeg havde som musiker kunne tilfredsstille behovet for være der for børnene og min kone, også på kritiske tidspunkter af døgnet. Derfor tænkte jeg i et karriereskift. At være musiker er ikke et 8 – 16 job. Slet ikke når instrumentet hedder accordeon. Tiden som musiker var virkelig spændende og jeg har haft mange vilde oplevelser, lige fra at spille i Weills Receital Hall i Carnegie Hall i New York til at spille med en polsk popsanger til et kæmpe popshow i Polen og turnere med Steffen Brandt i forbindelse med ”Udenfor sæsonen” på Bornholm.”

Kriterierne som den nye karriere skulle opfylde var to ting: Fast indtægt og faste arbejdstider. Det åbnede for et hav af nye muligheder og satte hele processen i gang om at skifte retning. Den endelige beslutning om at skiftet skulle ske blev taget i sommeren 2014, da han var nede og undervise på det store nationale musikkonservatorium i Beijing. Det var dog lidt af en tilfældighed, at det blev DTU og retningen ’Trafik og Transport’.

Rasmus fortæller: ”Jeg opdagede kun studieretningen, fordi jeg tilfældigvis søgte på nette med ordene ”trafik” og ”transport”. Det var vel at mærke efter ansøgningsfristen var overstået i start juli, idet jeg oprindeligt havde søgt i en helt anden retning. Jeg tog derfor chancen og håbede at der ville være pladser tilbage på ”Trafik og Transport”, så jeg kunne ansøge om eftertilmelding. Til mit held, var der enkelte pladser tilbage, og jeg blev optaget! Det var det helt rigtige sted for mig og jeg havde nogle virkelig inspirerende, udfordrende og lærerige år på DTU.”

I foråret 2017 blev Rasmus ansat hos INSUCO som studentermedhjælper, hvor han kunne bruge teorien fra sit studie i praksis. Da Rasmus blev færdig med studiet i januar 2018, blev han fastansat hos INSUCO.

Hos INSUCO arbejder Rasmus med projektledelse, CSM og sporgeometri projektering. ”Jeg er virkelig glad for at være hos INSUCO. Jeg får en masse god faglig udfordring med stor diversitet og ansvar, samtidig med at jeg kan få mit familieliv til at gå op i en højere enhed.”

I øjeblikket arbejder Rasmus på Ringsted – Femern projektet som S&I koordinator.